• Home
  • andere informatie

Jeugdopleiding

JEUGDAFDELING

​​Sinds het begin van onze club is het begeleiden van de modelvlieger van de toekomst een belangrijke activiteit geweest binnen onze club. Ben jij 12 jaar of ouder? Dan zou jij die modelvlieger van de toekomst kunnen zijn!

De bouwavonden voor de jeugd zijn altijd het begin van de clubavond. Om 19:30 uur beginnen we. De bouwbegeleiders zijn aanwezig om je van advies te voorzien en te laten zien hoe je de diverse gereedschappen moet gebruiken. Jij haalt dan je bouwproject uit de opslagruimte. En kijkt in je bouwbeschrijving welke stap je deze week gaat zetten op weg naar de eerste vlucht met je nieuwe vliegtuig.

Voor elke vlieger geldt immers dat de basis van het modelvliegen ligt bij het bouwen van een geschikt vliegtuig om de sport mee te beoefenen. En om een goed vliegtuig te bouwen, moet je leren omgaan met gereedschappen, bouwmaterialen en lijmsoorten.

Bij een radiografisch model krijg je te maken met elektronische onderdelen zoals accu´s, ontvangers. elektromotoren en regelaars. Dus moet je ook elektrische bedrading en verbindingsstekkers kunnen solderen. Al deze vaardigheden zullen wij je in de loop van de tijd bijbrengen.